Tesla udsolgt i 2022? Vi har stadig nogle!

Dato: 31-05-2022

Måske har du allerede set de forskellige nyhedsindslag. Næsten alle Tesla-konfigurationer for 2022 er udsolgt! Alle Model 3'ere, Model S og X'ere vil blive leveret i 2023, og de første Model Y'ere er allerede ved at blive udskudt til næste år. Og i 2023 vil tillægsskattesatsen også ændre sig negativt. Tesla's efterspørgsel stiger, mens udbuddet stagnerer. Dette medfører selvfølgelig en forsinkelse. Heldigvis har vi en løsning! ;)

Hvad er problemet?

Eksterne faktorer bremser en opskalering af produktionen


Tesla åbnede den nye Gigafactory i Berlin i marts 2022 for at opskalere produktionen. For øjeblikket leverer denne fabrik Model Y Performance, og de andre modeller er endnu ikke på vej ud af produktionslinjen. Derfor afhænger Europa's leveringer stadig af Gigafabrikken i Shanghai.

Tesla's Gigafactory i Kina var lukket i tre uger i april, da Shanghai blev lukket ned i et forsøg på at stoppe et Covid-udbrud. Fabrikken blev genstartet i slutningen af april under et såkaldt lukket system, hvor de ansatte bor lige ved siden af fabrikken og gennemgår regelmæssige test, hvilket skaber udfordringer for forsyninger og materialer.

Kina's brancheforening for bilproducenter sagde i begyndelsen af maj, at Tesla havde produceret 10.757 biler, siden produktionen blev genoptaget den 19. april. Men af alle de Teslaer, der blev fremstillet i Kina i april, blev ingen eksporteret. Til sammenligning fremstillede Tesla 65.814 elbiler fra Shanghai i marts og eksporterede i gennemsnit 36.900 elbiler til dele af Europa i januar og februar.

Mangel på reservedele, hvilket stagnerer produktionen

Moderne biler er som computere på hjul, så manglen på computerchips berører alle bilproducenter. Flere store bilproducenter som Volkswagen, Skoda, Audi og Kia har også gentagne gange været nødt til at standse produktionen eller vælge at bygge biler med manglende dele.

Tesla syntes derimod ikke at have noget problem med disse mangler. Tesla fortsatte med at levere biler i et rekordhøjt tempo, selv da "chip-krisen" var på sit højeste. Det skyldes, at Tesla selv producerer de fleste af delene.

På trods af at Tesla selv producerer de fleste af delene, kan de ikke undgå manglen. De er i høj grad afhængige af tredjeparter for visse dele. De har brug for en del, som i øjeblikket ikke er tilgængelig, nemlig den elektroniske styreenhed (ECU), som er nødvendig for opladningsporten. Se billede.

ECU unit Tesla

Populariteten af elbiler er stigende

Plug-in-biler bliver mere og mere populære blandt danskerne, og det skyldes til dels de stigende brændstofpriser, fordi elbiler kræver lidt vedligeholdelse, er miljøvenlige og har en lavere nettoudgift pr. måned.

Hvis du stadig kører i en bil med fossilt, uhh fossilt brændstof, vil du ikke bryde dig om at køre til tankstationen med de nuværende priser. I nedenstående billede har vi lavet en sammenligning mellem en Model 3 og en tilsvarende brændstofbil. Billedet behøver ingen yderligere forklaring...

Fuld tank med dk

Der er ingen forsinkelser

Hos os behøver du ikke at vente, for vi har købt i store mængder og er klar til at levere din Model 3 allerede i år!

Andre interessante artikler