Alt om den nye jule-opdatering fra Tesla version 2022.44.25.1

Dato: 14-12-2022

Den årlige jule-softwareopdatering er endnu engang klar til at blive downloadet til din Tesla! Vi behøver ikke at fortælle dig, at en Tesla bliver bedre med tiden. En Tesla opdateres over-the-air, ligesom din telefon. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på det gule ikon øverst til højre på skærmen. I denne blog fortæller vi dig, hvilke funktioner din Tesla har fået tilføjet efter den seneste opdatering 2022.44.25.1.


Det dækker vi:


Swipeable Cards

Navigation User Interface

Apple Music

Confirm Phone Call Transfer

Contact Lookup

Climate Control Fan Speed

Auto Turn Signals

Steam (Beta)

Dog Mode

Media Controls

Track mode

Swipeable Cards

Endelig vender denne praktiske funktion tilbage til din Tesla! Tidligere kunne du i din Tesla skifte mellem tre ‘kort’ med et hurtigt træk nederst til venstre på skærmen. Disse ‘kort’ viser oplysninger om f.eks. energireserve eller dæktryk. Med disse kort kan du nu skifte mellem de nye mediebetjeningselementer, kilometertæller/trip-tæller og dæktryk.

Navigation User Interface

Tesla har opdateret og forbedret nogle dele af navigationsbrugergrænsefladen for at give mere information om kommende sving og retninger til føreren - Yderst praktisk!

Tidligere var der et modul øverst på skærmen, der viste dit næste sving, dit forventede ankomsttidspunkt, navnet eller adressen på din destination og batteriniveauet ved ankomsten. Der var også knapper til at annullere navigation, slå Navigér med autopilot til og en "mere"-knap.

Med denne opdatering opdeler Tesla denne brugergrænseflade i to dele. Den første forbliver øverst på skærmen og indeholder vigtige oplysninger om din rute, f.eks. om dit næste sving.

Resten af oplysningerne flyttes til den nederste del af skærmen. Dette omfatter rejsetid, oplysninger om destinationen og muligheder for at ændre eller annullere din navigation.

Apple Music

Stream mere end 100 millioner sange og 30.000 spillelister uden reklamer. Lyt til hele dit bibliotek, find mere musik, og få adgang til live-radiostationer. For at få adgang til Apple Music skal du trykke på Apple Music-logoet i programstarteren, scanne QR-koden med din mobilenhed og logge på med dit Apple-id.

Bemærk: Der kræves et Premium Connectivity-abonnement for at streame Apple Music via en mobilforbindelse.

Confirm Phone Call Transfer

Aktive telefonopkald fra en mobilenhed, der er forbundet til køretøjet via Bluetooth, kræver nu en bekræftelse, før lyden overføres til køretøjet.

Contact Lookup

Søg i kontaktlisten på en tilsluttet Bluetooth-enhed. Det gør du ved at trykke på ikonet Start Programmer > Telefon > Kontakter > Søg.


Climate Control Fan Speed

Juster blæserhastigheden, mens du forbliver i AUTO-klimaet, ved at vælge mellem "LO", "MED" og "HI" i valgknappen for blæserintensitet i pop-up-vinduet for klimakontrol.


Auto Turn Signals

Blinklysene tændes normalt helt, eller du kan trykke let på håndtaget, så indikatoren blinker tre gange. Med denne opdatering slukker blinklyset, når vognbaneskiftet er afsluttet, og det gælder naturligvis også for kryds, men den funktionalitet fandtes allerede i forvejen.

Tryk på Kontrol > Belysning > Automatiske indikatorer.


Steam (Beta)

For de heldige få med en 2022 Model S eller X...

Få adgang til Steam-butikken direkte fra din Tesla. Køb og spil fordybende spil, der er verificeret på Steam Deck. Med Steams cloud-synkronisering kan du genoptage dit spil fra din Tesla eller enhver anden Steam-enhed. For at få adgang til Steam skal du trykke på Applikationsstarter > Arkade.

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig på Model S og X (år 2022+) med 16 GB DDR-hukommelse og kræver Premium Connectivity.


Dog Mode (indendørs kamera)

Se det indendørs kamera fra mobilappen, mens hundetilstand eller vagttilstand er aktiveret. Hvis du vil aktivere Livekamera, skal du trykke på Kontrol > Sikkerhed > Vis Livekamera via mobilapp.

Bemærk: Denne funktion kræver Mobile App version 4.15.0+ og Premium Connectivity.


Media Controls

Medieknapperne er placeret tættere på føreren for at give nem og hurtig adgang. Stryg opad for at få adgang til "Recents & Favourites" og "Sources". Stryg til venstre eller højre for at få adgang til oplysninger om kørsel og dæktryk.


Track Mode

Track Mode aktiverer Teslas præstationsbaserede stabilitetskontrol og indstillinger for drivlinjen, der er optimeret til banekørsel, og er designet til at blive brugt på lukkede baner og med højtydende dæk. Track Mode giver dig mulighed for at:

oprette brugerdefinerede indstillingsprofiler for sportilstand, og registrere dine data fra banedage.

aflæse status for elmotorer, batteri, bremser og dæk i realtid.

se G-måleren (et accelerometer i realtid), der vises i kortsektionen på touchskærmen. Hvis du vil aktivere Track Mode for din aktuelle tur, skal du skifte til Park Mode (P Mode) og derefter trykke på Kontrol > Styring og pedaler > Track Mode.