Model X Croatia

Skal du nyde solen med din Tesla denne sommer?

Dato: 26-07-2023

Som hvert år deler vi de bedste tips til at tage på ferie med din Tesla! [2023]

1. Planlæg din rute

Endestationen er selvfølgelig allerede kendt, men hvordan du kommer derhen, er bestemt ikke ligegyldigt. Din Tesla's ruteplanlægger tager højde for batteriforbruget. Under hele din rejse vil ruteplanlæggeren angive den nærmeste Supercharger, og hvor lang tid du har brug for at oplade der. Det er nu, du kan strække benene, tage en hurtig toiletpause og fortsætte din rejse. Vil du vide på forhånd, hvilken rute du kan forvente? Du kan også tjekke din rute online. Du kan også bruge Tesla Destination Chargers. De findes på kendte hoteller, så både du og din Tesla kan overnatte og oplade.

2. Vælg din co-driver og chargemaster

De bedste rallykørere har en co-driver, en der holder øje med ruten. Hvis du tager på ferie med din Tesla, får co-driveren endnu en vigtig opgave: din co-driver er også Chargemaster. Denne person holder øje med ruten og tænker f.eks. på, om der stadig er nok ledige pladser ved Superchargeren, hvordan indkvarteringen er omkring opladningsstedet, og tjekker alternative opladningsmuligheder, hvis en Supercharger er optaget og derfor forsinker rejsen. En chargemaster er ansvarlig for at nå frem til det endelige sted så hurtigt som muligt.

3. Sørg for, at du har det rigtige betalingskort

Dækningen af udbydere af betalingskort varierer i Europa. Sørg for, at du ikke står foran (opladnings-)master, og at dit betalingskort er egnet til opladning, hvor det er nødvendigt. Vi anbefaler Shell Recharge eller Eneco-betalingskortet. De har en god europæisk dækning og gunstige vilkår og betingelser.

4. Tjek din 230v oplader, før du tager afsted

Det er vigtigt at tjekke din EU 230v-oplader, før du rejser. Det skyldes, at denne oplader ikke er vandtæt! Teslas 230 V-oplader vil heller ikke passe i alle stikkontakter, når du krydser grænsen. En forlængerledning med jordforbindelse vil redde dig i EU. Nogle gange er det også praktisk med lidt ekstra kabellængde.

5. Dæktjek før afrejse

Dine dæks tilstand har indflydelse på din rækkevidde. Vil du have mest muligt ud af din batteriopladning? Så sørg for, at dine dæk har det rigtige dæktryk. Bløde dæk betyder kortere rækkevidde. Skal du til virkelig varme steder? Så tjek dæktrykket af og til på din destination, da det kan ændre sig, hvis udetemperaturen stiger eller falder meget.

6. Feriebilleder med Sentry Mode

Din Tesla har en overvågningsfunktion: Sentry Mode. Sentry Mode bruger kameraerne på din Tesla til at optage mistænkelige ting, der sker omkring bilen. For eksempel kan du få erstatning, hvis nogen ikke har efterladt nogen oplysninger, men optagelserne viser en nummerplade. Sørg for at have et USB-stik med plads nok, hvor din Tesla kan gemme disse billeder, men til de rigtige feriebilleder anbefaler vi, at du også pakker et almindeligt kamera eller din telefon.

7. Nyd Teslas fulde selvkørende software på europæiske veje

Okay, lad os være ærlige. Teslas Autopilot (Full Self-Driving) får i øjeblikket ikke din Tesla til at køre 100% selvstændigt, men med minimal menneskelig indgriben er vi i dag ret tæt på, som du kan se i videoen nedenfor. I USA er Full Self-Driving mere avanceret. Udgivelsen af FSD Beta i Europa forventes ikke at tage lang tid. En 1400 kilometer lang køretur til Italien er meget mere afslappende med Full Self-Driving end at køre hele turen selv, ikke?

8. Netflix og camping

Tid til en lang mellemlanding? Eller klar til lidt velfortjent hvile? Vælg en flot udsigt, sæt sæderne i relax-mode, tænd for Camp-mode for at få en behagelig temperatur, og start din yndlingsserie på din Tesla-skærm.

9. Intet værelse på vandrerhjemmet? Tilbring natten i din Tesla!

Hvem har brug for et hotel eller anhængertræk med campingvogn, når du allerede har alt med dig i selve bilen, inklusive din soveplads! Din Tesla er fremragende til ferier, for med en Dreamcase sørger du for, at du altid har et sted at sove med dig. Så du kan overnatte, hvor du vil; så længe du ikke bryder parkeringsreglerne, selvfølgelig. Når du overnatter i din egen Tesla og kigger på stjernerne gennem panoramataget, er du sikker på, at din ferie starter, så snart du forlader indkørslen