Model Y - Made in Germany vs Made in China

https://www.mistergreen.dk/blo...Publiceret d. 28 april 2022

Det er blevet nævnt mange gange, at Tesla arbejder på et nyt batteri. Men det var en overraskelse for os at høre, at dette batteri også vil blive installeret i alle nye Model Y'er, der produceres i Berlin - dog er det stadig kun et rygte. Ikke desto mindre forventes det, at Giga Berlin senere i 2022 også vil begynde at installere det nye Tesla-batteri i deres modeller. I denne blog kan du læse om forskellene mellem MIG (Made in Germany) og MIC (Made in China) Tesla Model Y.

På grund af den vedvarende mangel på mikrochips, stigende råvarepriser og logistiske problemer, har Tesla hævet priserne på sin populære Model Y i sidste måned (marts 2022). Prisstigningerne kommer efter, at Tesla for nylig startede produktionen af den helt elektriske crossover-SUV i deres nye Gigafactory i Berlin.

Før åbningen af Giga Berlin blev alle Model Y'er, der blev solgt i Europa, bygget på Giga Shanghai. Så du vil snart begynde at se både kinesiske og tyske Model Y'er i Europa. Vi var til stede på Tesla Delivery Day i Berlin i marts 2022.

Spørgsmålet er så, hvor forskellig en Model Y, der er bygget på den nye Gigafactory i Berlin, er sammenlignet med de modeller, der er bygget på Gigafactory i Shanghai.

Den tyske Model Y har større kameralinser sammenlignet med den kinesiske version, hvilket betyder, at Tesla’s Autopilot fremover vil kunne registrere objekter hurtigere og mere præcist. Den helt nye AMD Ryzen-processor vil blive anvendt i de tyskproducerede Model Y. Denne chip driver bilens infotainment- og navigationssystemer og leverer mere computerkraft, bedre reaktionsevne og højere hastighed.

De ældre versioner af Model Y bruger Intels Atom-processor. Men både MIC Tesla og MIG Tesla vil fremover have AMD's mere kraftfulde Ryzen-processor. De biler, der blev leveret til Europa fra Kina i 2021, blev udstyret med den ældre Intel Atom-processor. Ifølge Tesla kan man ikke eftermontere en ny AMD-chip i de ældre Model Y'er.

Den tyskproducerede Tesla Model Y vil også have en ny hattehylde og bagagekroge. De første kunder i Berlin fortalte os, at plastikken i dørpanelerne i den nyere Model Y er meget blødere end materialet i den kinesiske version.

Sæderne i den tyskproducerede Tesla Model Y har ekstra syninger i siderne, hvilket ifølge Musk giver mere stabilitet under kørslen. Den elektriske cross-over får også opvarmede viskerdyser, som er blevet redesignet for at forbedre ydeevnen.

Forskellene mellem de kinesiske og tyske Tesla'er vil dog kun være midlertidige. Model Y fra Shanghai vil få præcis de samme funktioner og opgraderinger som de versioner, der kommer fra Gigafactory Berlin.

Den officielle åbningsfest og leveringsdag for de første Model Y fra Berlin fandt sted den 22. marts, og vi var der og lavede en rapport om dagen. Dette er en vigtig milepæl for Tesla, da flere forsinkelser har udskudt den officielle åbning af Gigafactory Berlin. Musk håbede oprindeligt, at det ville ske sidste sommer i 2021.

Mr. Musk underskrev personligt de første 50 Tesla Model Y og overrakte dem til de tyske kunder i løbet af arrangementet, og disse biler vil helt sikkert være værdifulde for samlere.