Model Y - Made in Germany vs Made in China

publiceret d. 28/4-22

At Tesla arbejder på et nyt batteri er blevet nævnt mange gange. At dette batteri også vil blive installeret i alle nye Model Y'er, der produceres i Berlin, havde vi ikke hørt før, og det er fortsat et rygte. Det forventes doog, at Giga Berlin senere i 2022 også vil installere det nye Tesla-batteri i sine modeller. I denne blog kan du læse om forskellen mellem MIG (Made in Germany) og MIC (Made in China) Tesla Model Y.

På grund af den vedvarende mangel på mikrochips, stigende råvarepriser og logistiske problemer hævede Tesla priserne på sin populære Model Y i sidste måned (marts 2022). Prisstigningerne kommer efter, at Tesla for nylig startede produktionen af den helt elektriske crossover-SUV i sin nye Gigafactory i Berlin.

Før åbningen af Giga Berlin, blev alle Model Y'er, der blev solgt i Europa, bygget på Giga Shanghai. Så du kan så småt begynde at se både kinesiske og tyske Model Y'er i Europa. Vi var til stede på Tesla Delivery Day i Berlin i marts 2022.

Spørgsmålet er så, hvor forskellig er en Molde Y bygget på den nye Gigafactory i Berlin sammenlignet med de modeller, der er bygget på Gigafactory i Shanghai?

Den tyske Model Y har større kameralinser sammenlignet med den kinesiske version, det betyder at Tesla’s Autopilot fremover vil kunne registrere objekter hurtigere og mere præcist.. Den helt nye AMD Ryzen-processor vil blive anvendt i de tyskproducerede Model Y, denne chip driver bilens infotainment- og navigationssysteme og leverer mere computerkraft, bedre reaktionsevne og højere hastighed.

De ældre versioner af Model Y bruger Intel’s Atom processor. Både MIC Tesla og MIG Tesla har fremover AMD's mere kraftfulde Ryzen-processor. De biler, der kom til Europa fra Kina i 2021, blev leveret med den ældre Intel Atom-processor. Ifølge Tesla kan man ikke eftermontere en ny AMD-chip i de ældre Model Y'er.

Den tyske producerende Tesla Model Y får en ny hattehylde og bagagekroge. De første kunder i Berlin fortalte os i øvrigt, at plastikken i dørpanelerne i den nyere Model Y er meget blødere end materialet i den kinesiske version.

Sæderne i den tyskproducerede Tesla Model Y har ekstra syninger i siderne, hvilket ifølge Musk giver mere stabilitet under kørslen. Den elektriske cross-over får også opvarmede visker dyser, som er blevet redesignet for at forbedre ydeevnen.

Forskellene mellem de kinesiske og tyske Tesla'er vil dog kun være midlertidige. Model Y fra Shanghai vil få præcis de samme funktioner og opgraderinger som de versioner, der kommer fra GigaFactory Berlin.

Den officielle åbningsfest og leveringsdag for den første Model Ys fra Berlin fandt sted den 22. marts, og vi var der og lavede en rapport om dagen. Dette er en vigtig milepæl for Tesla, da flere forsinkelser har udskudt den officielle åbning af Gigafactory Berlin. Musk håbede oprindeligt, at det ville ske sidste sommer i 2021.

Mr. Musk underskrev og overrakte personligt de første 50 Tesla Model Y til de tyske kunder i løbet af arrangementet, og de vil helt sikkert være værdifulde for samlere.