Tesla Wilhemsen Boat

Din næste Tesla kommer måske med sejlskib

06-07-2022

Wallenius Wilhelmsen er en stor spiller, når det kommer til shipping af i sær biler, og her er Tesla ingen undtagelse. Hvis du kører i en kinesisk-produceret Tesla Model 3 eller Model Y, i Europa, er der en pæn chance for, at din bil er blevet fragtet herop, af Wallenius Wilhelmsen.

Vi ved alle, at shipping, er en af de største syndere, når det kommer til emission af drivhusgasser. Hos MisterGreen, er et af vores helt store slogans #ENDFOSSILFUEL, derfor hylder vi ethvert forsøg på at nedbringe brugen af fossile brændstoffer.

Den 21. juni 2022 underskrev Wallenius Marine og danske KNUD E. HANSEN en aftale om, at KNUD E. HANSEN vil deltage i projektet, med at designe verdens første vinddrevne RoRo-skib, som marinearkitekter.

Fartøjet vil:

  • Bruge vind som den primære drivkraft

  • Sejle med en hastighed på 10-12 knob under sejl, hvilket kan øges med det supplerende motorsystem

  • Reducere emissionerne med op til 90 %.

  • Have en kapacitet til at transportere 7000 biler sammen med breakbulk og andet rullende udstyr

WALLENIUS WILHELMSEN Sailboat

OM WALLENIUS WILHELMSEN

Wallenius Wilhelmsen-koncernen er en af verdens førende globale shipping- og logistikpartnere, der tilbyder førsteklasses end-to-end supply chain management. Virksomheden driver over 130 skibe, der betjener 16 handelsruter til seks kontinenter, og har et globalt distributionsnetværk til indlandstransport, forarbejdningscentre og havterminaler over hele verden.

Wallenius Wilhelmsen er på en mission for at udfase fossile brændstoffer. Fremadrettet undersøger virksomheden realistiske alternativer, herunder infrastrukturen til at levere og støtte dem. Orcelle Wind er det første skib fra Oceanbird-konceptet og er et af de alternative veje, som Wallenius Wilhelmsen undersøger. Koncernen har hovedsæde i Oslo, Norge, og har 8 200 ansatte i 29 lande verden over.

OM KNUD E. HANSEN

KNUD E. HANSEN er et dansk baseret, førende uafhængigt konsulentfirma, der siden 1937 har leveret et omfattende udvalg af design-, ingeniør- og projektledelsestjenester til skibsværfter og skibsejere over hele verden. Vores innovative og skræddersyede løsninger dækker områder lige fra koncept og grundlæggende design til bygge- og ombygningsprocesser af alle typer skibe og offshore-konstruktioner.


Vores tilgang er baseret på en række af begivenheder, herunder fri udveksling af ideer med vores kunder, et ønske om konstant innovation og mange års erfaring med alle typer fartøjer. Ved at kombinere disse elementer anvender vi nytænkning på hvert nyt projekt og skræddersyer løsninger, der både er topmoderne og praktiske, samtidig med at de opfylder vores kunders præcise behov.

KNUD E. HANSEN