Alt om Model Y

Tesla Model Y har eksisteret i Europa og USA i et stykke tid, og leverancerne af Model Y har været igang, i et stykke tid. MisterGreen fik et smug-kig på Tesla-fabrikken i Tilburg og i denne artikel kan du læse alt om Model Y.

Tesla-fabrikken i Tilburg

På invitation af Kim, landedirektør for Tesla Holland, blev vores ærede kollega, Coen, kontaktet for at være den første til at se Model Y, i Holland. Da vi kun havde set bilen på billeder og videoer, var vi nysgerrige efter at se, om Teslas seneste tilføjelse kunne leve op til alle vores forventninger.

Den 29. juli besøgte vi fabrikken i Tilburg. Vi blev budt varmt velkommen af ​​Kim og hendes team og fik masser af plads til at stille spørgsmål og se de forskellige konfigurationer. Der var en Midnight Silver Metallic Performance og en Multi-coat Red Long Range Model Y.

Vores første fotoshoot af Model Y

Model Y MisterGreenModel Y MisterGreen Blue
"Det er jo den ultimative roadtrip-bil", "Du sidder virkelig som en konge på bagsædet, "Jeg passer næsten selv ind i den her frunk", "Sååå meget plads!", "Jeg vil have den her med hjem", "Kim, hvor kan jeg skrive under?", "Det er virkelig en Model 3 på steroider" - sagde MisterGreeners

Model Y’s exteriør

Model Y er ikke meget anderledes end Model 3. De deler designet, akselafstanden og (bag)lygterne. Alligevel er bilen en helt anden og efter vores mening også den voksne storebror til Model 3. Vi er, mere end blæst bagover, af bilen på en positiv måde.

Bilen er en del højere end Model 3, hvilket sikrer en behagelig høj indstigning og fantastisk overblik, når du sidder i bilen. I forhold til Model 3, er taget nu fuldstændig et panoramaglastag. Model Y kommer ligesom Model 3 med mat sorte lister og accenter. Og hvad med hjulene, spørger du? Med Model Y Long Range har du valget mellem 19" Gemini fælge eller 20" induktion fælge. Til Model Y Performance har du kun ét valg; de 21” Überturbine fælge, men det er selvfølgelig de fedeste.


Tesla Gemini FælgTesla Induction FælgTesla Uberturbine fælg

Interiør

Udseende, og følelsen af ​​interiøret er naturligvis ikke meget anderledes end det, vi allerede er vant til i Model 3. Hvor Model Y adskiller sig fra Model 3, er pladsen! Med 2.100+ liters lastrum kan du virkelig have alt med dig. Du kan sidde komfortabelt med fire voksne mænd på 190 cm, uden at sidde med knæene i nakken eller støde hovedet mod glastaget. Tre gode detaljer ved sæderne:


  1. Bagsæder med justerbare ryglæn, ligesom på et fly

  2. Fold bagsæderne ned for maksimal bagagerumsplads

  3. Elektrisk sænkning af bagsæderne fra bagagerummet

Her er nogle indtryk af atmosfæren:

Konklusion

Tesla Model Y er en hård konkurrent i crossover SUV-segmentet. Vi betragter bilen som en ultimativ 'familiebil' på grund af den plads og komfort, som bilen byder på, i særdeleshed for bagsædepassagererne. Har du ingen børn endnu? Så er det den ultimative bil til et road-trip med vennerne. Selv de højeste af dine venner vil passe ind i bilen, og alle sidder som konger!