Model Y og Model 3

Hvilken en skal man vælge?

Model Y og Model 3 er de to senest lancerede biler fra elbilproducenten Tesla. Tilsammen har disse to biler bidraget til en markedsværdi på mere end € 700 mia. og selvom de deler samme chassis og forskellige andre dele, er de i praksis en verden til forskel..

I denne blog kan du læse en sammenligning mellem de to nyeste modeller fra Tesla.

Model 3, Tesla’s billigste elbil

Som administrerende direktør for Tesla har Elon Musk aldrig lagt skjul på, at han ønskede at skabe en elbil, der ville være tilgængelig for (næsten) alle. Med annonceringen af ​​Model 3 i 2016 var Tesla et skridt tættere på at lave en bil som kan anskaffes for 35.000 dollar (Omkring 215.500 DKK).

Den fås i dag, i Danmark fra 399.990 kr.

Tesla Model 3 var den bedst sælgende elbil på verdensplan i 2020 og stadig den billigste model fra Tesla. Samtidig er det også den bedst sælgende Tesla af alle Tesla-modeller nogensinde.

Model Y, den seneste Tesla, debuterer!

Tesla annoncerede sin Model Y i 2019 som en mindre, crossover -version af sin større og mere etablerede SUV, Model X.

Model Y blev leveret til de første hollandske og belgiske kunder i august 2021 og er derfor klar til at ramme Europa.

Klar til at Erobre!

Model Y er bygget på det samme chassis som en Model 3, hvilket resulterer i at begge biler er næsten lige lange. Alligevel har du betydelig mere plads i en Model Y, som for nogen er noget begrænset, i en Model 3.

Model Y har de samme rudelister som på en Model 3, og varmepumpen fra Model 3-opdateringen er også flyttet med over. Rettet er en anelse anderledes, men formen er stadig den samme. Model Y deler også det samme interiør som i 3’eren, herunder lister, der strækker sig ind i dørene.

Alligevel er Model Y en helt anden bil end sin lillebror. Du har mere plads i bilen. For eksempel kan fire voksne mænd på 190 cm, alle sidde komfortabelt, bagsæderne kan indstilles i to positioner, foldes elektrisk ned, og du har kun 200 liter mindre bagagerumsplads end i en Model X og ikke mindre end 1501 liter mere end i en 3’er.

Performance

Begge biler er visuelt meget ens og præstationsmæssigt tilbyder begge biler meget med hensyn til maksimal hastighed, acceleration og rækkevidde.

Model 3

Den billigste Tesla, der findes, er Model 3 Standard Range Plus, med en rækkevidde på 448 km (WLTP), en tophastighed på 225 km/t og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 5,3 sekunder.

Long Range versionen tilbyder 614 km (WLTP) rækkevidde og kan nå en tophastighed på 233 km/t. Derudover går den fra 0 til 100 km/t på 4,2 sekunder.

Performance tilbyder en rækkevidde på 567 km (WLTP), en tophastighed på 261 km/t og går fra 0 til 100 km/t på 3,1 sekunder.

Model Y

Den nyeste elbil fra Tesla fås i øjeblikket i to forskellige versioner; Long Range og Performance. Standard Range er endnu ikke tilgængeligt i Europa, og Performance er kun tilgængelig til levering i 1. kvartal 2022.

Long Range Model Y har en WLTP-estimeret rækkevidde på 505 km, kan nå en tophastighed på 217 km/t og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder.

Performance Model Y kan køre 480 km (WLTP) på en enkelt opladning, har en tophastighed på 241 km/t og kan gå fra 0 til 100 på 3,7 sekunder.

Yderligere funktioner

Begge Teslas bringer dig hurtigt og effektivt til det sted, du har brug for, model Y kun med mere plads, et højere sæde og efter vores mening et hårdere udseende.

Forskelle mellem Tesla Model 3 og Model Y

Til at begynde med ligner fronten på Model Y ved Model 3 ved første øjekast, kun der er et antal justeringer. For eksempel er næsen på Model Y en smule højere end den af ​​sin lillebror, bilen er lidt længere og bredere, og du har mere plads til at tage alle dine ting med dig.

Bagsædet er elektrisk sammenklappeligt på Model Y, og du har i fremtiden mulighed for en konfiguration med syv sæder. Derudover er der mulighed for at justere ryglænets vinkel.

Anhængertræk er nu monteret som standard 'efter levering' i modsætning til Model 3.

Når det kommer til kørsel, er sedaner normalt hurtigere og sjovere, mens SUV'er tilbyder et bedre udsyn og en følelse af større sikkerhed, fordi man sidder højere fra jorden.

Fordi Model Y er højere end Model 3, og batteriet er monteret på bundpladen, har du den ekstreme følelse af at være forbundet på vejen med begge biler. Model 3 føles mere som en gokart til enhver tid klar til at affyre, og Model Y føles mere som vejens konge. En jævn køreoplevelse uden at have en rutsjebane følelse.

Model 3 fås fra 48.980 € og Model Y fås fra 64.000 €.

Hvilken Tesla er bedre, Model 3 eller Model Y?

Der er kort sagt masser af beviser for, hvorfor disse to Teslas har udgjort et stort flertal af den amerikanske bilproducents samlede salg i de seneste år.

Begge biler tilbyder en høj ydeevne, intuitivt design og massere komfort. Teknologien er overordnet set ens; men bilerne er forskellige på deres helt egne unikke måder. Med andre ord har begge modeller de muligheder, der er tilgængelige, så du fuldt ud kan nyde et elektrisk køretøj, som passer til dit budget.


Det eneste spørgsmål vi nu kan stille er; hvilken en tager du?

MisterGreen’s valg

Vi er i hemmelighed store fans af den nye Model Y. Model 3 har allerede blæst os væk og overgået vores forventninger, Model Y tager det et skridt videre, og er en Model 3 på steroider!

Gå ikke glip af nogen blogindlæg

Abonner på vores blogfeed og få besked, når vi sender et nyt blogindlæg online.

MisterGreen bruger dine data til at sende dig de nyeste blogs en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.