FSD MisterGreen Denmark

Autopilot vs fuld selvkørsel

I denne blogpost vil vi undersøge forskellen mellem Tesla's grundlæggende Autopilot og den fulde selvkørende software (FSD) og hvordan disse teknologier påvirker fremtiden for bilbranchen.

Forskellen mellem grundlæggende autopilot og fuld selvkørsel

Som mange ved, er Tesla kendt for at opdatere regelmæssigt deres software, både for at holde bilens systemer opdateret og for at forbedre brugeroplevelsen. Den fulde selvkørende software er ingen undtagelse. Opdateringerne til FSD er designet til at bringe bilen tættere på fuld autonom kørsel, når lovgivningen tillader det.

Men hvad er forskellen mellem Autopilot og FSD? Grundlæggende Autopilot er standardudstyr på alle nye Teslaer og tilbyder funktioner som automatisk styring, acceleration og bremsning for andre køretøjer og fodgængere på samme bane. Imidlertid er Autopilot ikke løbende opdateret med yderligere funktionaliteter. FSD derimod, bliver løbende forbedret, med målet om at bringe bilen til fuld autonomi.

Tabelforskel

Fungere

Autopilot

Fuld selvkørsel

Autostyring

Ja

Ja

Trafikbevidst fartpilot

Ja

Ja

Naviger på autopilot (kør automatisk på til- og frakørsler på motorvejen, inklusive vejkryds og forbikørsel af andre trafikanter)

Ingen

Ja

Auto baneændring

Ingen

Ja

Parkeringsplads (automatisk parallel parkering og lodret parkering)

Ingen

Ja

Opkald (bil kommer til dig fra parkeringspladsen)

Ingen

Ja

Anerkendelse af trafiklys og stopskilt (og handler i overensstemmelse hermed)

Ingen

Ja

Automatisk kørsel på byens gader

Ingen

Snart

Niveau 5 autonom kørsel

Det er vigtigt at bemærke, at selvom det kan synes som om bilen kører 100% autonomt, er dette ikke tilfældet i Danmark. Der er 5 niveauer af autonom kørsel, hvor niveau 5 er fuldt autonomt, mens niveau 0 er en konventionel bil, som vi kender den. Tyskland har nu godkendt niveau 4, hvor bilen kan køre mere uafhængigt end i Danmark. På dette niveau er fuld autonom kørsel tilladt med mulighed for menneskelig indgriben, hvis systemet ikke fungerer korrekt på grund af eksterne omstændigheder. Bemærk, at dette kun gælder på visse landeveje og ikke i bebyggede områder.

Fuldt selvkørende abonnement hos MisterGreen

At investere i FSD kan være en dyr fornøjelse, med en pris på 58.300 dkk hos Tesla. Hos MisterGreen tilbyder vi en abonnementsmodel, hvor du kan opleve FSD for 225 dkk pr. måned. Dette giver vores erhvervskunder mulighed for at vokse med udviklingen af softwaren uden at skulle investere en større sum på én gang.

Gå ikke glip af nogen blogindlæg

Abonner på vores blogfeed og få besked, når vi sender et nyt blogindlæg online.

MisterGreen bruger dine data til at sende dig de nyeste blogs en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.